Del 7

Oppsummering og øvelser

I kapittel 3 av Ung Face It har du lært om:

  • Hvordan din oppførsel (det du gjør) kan påvirke andres oppførsel. For eksempel at hvis du oppfører deg engstelig eller virker sint, kan andre bli ukomfortable og usikre.
  • En verktøykasse med sosiale ferdigheter. Du har lært om hvordan berolige andre, hvordan vise engasjement, selvsikkerhet eller mot, og hvordan bruke humor eller avledning for å skifte fokus i samtalen.
  • Metoder som tar i bruk både kroppsspråk og snakkeferdigheter, som kan hjelpe deg med å starte og holde en samtale i gang, og å endre samtaletema.
  • Eksempler på hvordan du kan håndtere vanskelige sosiale situasjoner slik som å bli stirret på, få spørsmål og kommentarer om utseendet ditt som du ikke ønsker.
  • Du har blitt stilt spørsmål som kan hjelpe deg med å utforske om du bekymrer deg for hva andre synes om deg.
  • Eksempler fra hverdagen der du kan prøve ut mer eller mindre nyttige sosiale ferdigheter

Øvelse

Øvelse gjør mester. Derfor foreslår Ung Face It noen øvelser som kan hjelpe deg i hverdagen. Før neste kapittel av programmet er det veldig bra hvis du øver deg på følgende:

Skriv:

Prøv gjerne å bruke noen av disse setningene før du starter på kapittel 4.

Skriv:

Prøv gjerne å stille noen av disse spørsmålene før du starter på kapittel 4.

Tegnet illustrasjon av noe som minner om fyrverkeri. Alt i turkis farge
Tegnet illustrasjon av noe som minner om fyrverkeri. Alt i turkis farge

Gratulerer med å ha fullført kapittel 3!

Det anbefales å ta en pause på 6-10 dager mellom hvert kapittel av programmet, men det er også lurt å øve litt hver dag på de nye tipsene og strategiene du har lært.

I kapittel 4, vil du lære mer om tanker og om sammenhengen mellom tanker, følelser og oppførsel. Du vil bli presentert for metoder som kan hjelpe deg å endre dine egne negative tanker, og hvordan dette kan endre både hvordan du føler deg og hvordan du oppfører deg, som igjen kan endre hvordan andre oppfører seg mot deg.