Del 1

Tilbakemelding på øvelse i kapittel 4

På slutten av kapittel 4, ble du bedt om å øve på positiv hjernetrim og hver dag tenke på tre hyggelige ting som har hendt.

Hvis du ikke har gjort øvelsen ennå, kan du gjøre den nå: Tenk på tre hyggelige ting som har hendt deg i løpet av den siste uken.

Du trenger ikke velge de store hendelsene som gjør deg veldig glad – det kan være mindre ting som gjorde livet lettere eller fikk deg til å smile. For eksempel noen som plukket opp noe du mistet, noen som holdt opp døren for deg, eller smilte til deg på gaten.

Tips fra Lucas

Fortsett med å notere tre positive ting som skjer med deg hver dag. Dette kan forbedre humøret ditt og få deg til å ha det bedre med deg selv. Hemmeligheten er å øve mye, for jo mer du prøver, desto lettere blir det. Husk at hjernen er som en muskel – den kan øves opp!

00:00

Forhåpentligvis synes du at denne denne øvelsen var nyttig, og du har forstått poenget med den. Hvis du synes det var litt vanskelig eller du er usikker på hva som var poenget, prøv igjen. Husk at du også kan velge å snakke med en voksen som du er trygg på og som kan hjelpe deg å forstå oppgaven og øve på det som er vanskelig.

Del 2

Sette mål