Del 6

Eksempler

La oss se på noen eksempler på bruk av sosiale ferdigheter. Ved å velge deg en eller to av eksemplene som du kjenner deg igjen i, kan du lære å gjenkjenne nyttige og unyttige svar på ulike sosiale situasjoner.

Eksemplene er «Være sammen etter skolen», «Festen», «Handletur» og «Ny klasse».

Dette er ikke en test og du kan velge å se på alle svarene. For hvert svar, vil du se konsekvensen av alternativet du velger.

Eksemplene kan hjelpe deg å forstå hvordan du kan forbedre dine sosiale ferdigheter i det virkelige liv.

1

Være sammen etter skolen

Du har begynt på en ny skole. Midt i din første uke spør noen i klassen din om du vil være med i parken sammen med noen andre.

Hva er din mest sannsynlige reaksjon?

Velg ett av følgende 4 alternativer ved å klikke på utsagnene nedenfor:

2

Festen

Du er på en fest, men du kjenner ingen der unntatt en gutt fra skolen din. Han går på toalettet og du havner i en samtale med noen du ikke kjenner. Under samtalen spør en av jentene deg om ditt annerledes utseende.

Hvilket kroppsspråk ville du sannsynligvis brukt i denne situasjonen?

Velg et av følgende 4 alternativer ved å klikke på utsagnene nedenfor:

3

Handletur

Du er på handletur sammen med en venn. Mens dere er ute, møter dere noen andre ungdommer fra skolen. Vennen din begynner å snakke med dem. Du kjenner også et par av dem, men det er en jente sammen med dem som du ikke har møtt før. Du merker at hun stirrer på deg.

Hvilket kroppsspråk er det mest sannsynlig at du bruker i denne situasjonen?

Velg ett av følgende 4 alternativer ved å klikke på utsagnene nedenfor:

4

Ny klasse

Du har startet på en ny skole, og kjenner ikke klassekameratene dine godt. Det er friminutt og alle andre sitter og prater om serier de følger med på. Du har sett den samme serien selv.

Hvilket kroppsspråk er det mest sannsynlig at du bruker i denne situasjonen?

Velg ett av følgende 4 alternativer ved å klikke på utsagnene nedenfor:

Slutt på scenariene…

Husk at øvelse gjør mester! Dersom du vet at du velger løsninger som ikke er så gode for deg, kan du øve på tipsene du finner på Ung Face It. Det kan hjelpe deg i situasjoner du synes er vanskelige!
Du kan gå tilbake til eksemplene når som helst og gå gjennom dem på nytt, hvis du vil.

Når du havner i en lignende situasjon, prøv å huske hva du har lært av disse eksemplene. Det tar alltid tid å forbedre sine sosiale ferdigheter, men med litt innsats fra din side vil du kunne oppleve at du takler ting bedre.

Del 7

Oppsummering og øvelser