Del 6

Øke selvtilliten

Det finnes ikke én enkel løsning på hvordan du kan få bedre selvtillit. Det pleier å være noe som tar tid og øvelse. Her er noen eksempler på ting som fungerer for andre og som kan bidra til at du kan føle deg mer positiv og få bedre selvtillit.

Jono sier:

«Når jeg tar meg en pust i bakken og tenker over livet, må jeg bare smile over hele ansiktet. Et smil som sier at ja, jeg er stolt over å være meg, selv om det har krevd en del å komme meg hit, spesielt i tenårene. Jeg tror at det å konsentrere seg om andre sider ved livet, som arbeid og trening, kan gjøre at du får det bedre med deg selv og styrker selvtilliten.»
Bilde av Jono Lancaster som har Treacher Collins Syndrom.

Lucas forteller hvordan positiv tenkning kan gjøre deg mer selvsikker:

Hvis du blir bekymret av at folk ser på deg, prøv å tenke på det på en annen måte. Du kan for eksempel minne deg selv om at folk ser på alt mulig hele tiden. At de tilfeldigvis har blikket vendt mot deg, behøver ikke bety at de stirrer. Og selv om de ser på deg, betyr det ikke at de tenker negative tanker om deg. Det handler om å bygge opp din selvtillit og å leve som normalt.

00:00

Før jeg fikk hjelp til å endre de negative tankene mine, grublet jeg hele tiden over ting som hadde hendt, helt til jeg kjørte meg fast i å analysere alt mulig. Jeg var så langt nede, det hjalp meg ingenting!

00:00

Ingrids syn på dårlig oppførsel:

Hvis folk oppfører seg på en måte som sårer deg eller gjør deg usikker, kan det være god grunn til å avskrive eller ignorere dem. For dette kommer til å skje; jeg skulle ønske det ikke gjorde det, og det ville vært herlig om folk ikke oppførte seg dumt, men det vil dessverre skje. Jeg vil gjerne være raus og bare heve meg over folks dårlige oppførsel, eller lære dem opp ved å si noe om hvordan det føles. Men noen ganger det slitsomt og jeg har bare lyst til å ikke tenke på det.

00:00
Del 7

Eksempler