Del 1

Tilbakemelding på øvelse i kapittel 5

I forrige kapittel fikk du prøvd deg på å sette et mål og lage en handlingsplan ved hjelp av SMART-metoden. Hvis du ikke har gjort denne øvelsen ennå, kan du gjøre den nå (kapittel 5, del 6).

Her er hva du skrev:

Har du prøvd å gjennomføre noe delmål i handlingsplanen? Hvordan har det gått?

Det finnes ingen rette eller gale svar når man setter opp en målsetting og en handlingsplan. Det som er viktig, er å sette seg et mål og dele det opp i mindre og mer håndterbare deler. Det gir tid til å venne seg til de og øve på hvert delmål.

Det som er veldig viktig er at du prøver å bruke det du har lært, mellom delene. Ved å øve på disse teknikkene, er du på god vei til at Ung Face It kan hjelpe deg med å få det bedre.

Forhåpentligvis synes du det du har lært var nyttig og har forstått poenget bak. Hvis du synes det var litt vanskelig, eller er usikker på hva som var poenget, så prøv igjen. Dersom du er usikker på hvordan man gjør det, kan det være lurt å lese teksten om målsetting i kapittel 5 en gang til, for å huske metoden bedre.

Husk at du også kan velge å snakke med en voksen som du er trygg på og som kan hjelpe deg å forstå og øve på det som er vanskelig.

 

 

Del 2

Engstelse og angst